Παραγωγή έντυπου υλικού προβολής των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της επαρχίας Σητείας

Πλήρη σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων προβολής της επαρχίας Σητείας εξέδωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) Α.Ε.

Τα μέσα αυτά είναι τα ακόλουθα:

ΣΗΤΕΙΑ

Το άλλο πρόσωπο της Κρήτης

Πρόκειται για έναν τουριστικό οδηγό με αναλυτικές πληροφορίες και λεπτομερείς χάρτες των Δήμων Σητείας, Μακρύ Γιαλού, Ιτάνου, Λεύκης.

Tουριστικός οδηγός

Tουριστικός οδηγός

Ο οδηγός, με 170 σελίδες και πολλές φωτογραφίες, περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια: Σητεία, Παρθένα φύση, Πολιτισμός, Αγροτική ζωή, η Σητεία της θάλασσας και της αλμύρας, η Σητεία του σήμερα, Παράδοση και σύγχρονος πολιτισμός, Οικισμοί (ανά   Δήμο), Πρακτικός οδηγός.

Ο οδηγός εκδόθηκε σε 4 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.  Κόστος 20.500 €

 

ΣΗΤΕΙΑ

γη του ονείρου

Το λεύκωμα

Το λεύκωμα

Πολυτελές Λεύκωμα μεγάλου σχήματος με 240 σελίδες 29Χ27,5 εκ. και μεγάλο αριθμό φωτογραφιών του πολυβραβευμένου συνεπαρχιώτη μας φωτογράφου Μανόλη Τσαντάκη. Το Λεύκωμα αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της επαρχίας Σητείας, δηλαδή των Δήμων Σητείας – Μακρύ Γιαλού – Ιτάνου – Λεύκης. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από μικρά, περιεκτικά κείμενα και λεζάντες στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Την έκδοση, που είναι η πρώτη του είδους για την επαρχία μας, χαιρετίζουν οι δήμαρχοι Σητείας Νίκος Κουρουπάκης, Μακρύ Γιαλού Θεοδόσης Καλαντζάκης, Ιτάνου Γιάννης Χατζηνάκης, Λεύκης Γιάννης Δρακάκης, ενώ δημοσιεύονται κείμενα για το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά

 

της Επαρχίας μας, γραμμένα ειδικά για την έκδοση αυτή ως εξής: Σητεία: Το άλλο πρόσωπο της Κρήτης, Νίκος Πετράκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Σ. Α.Ε., Το φυσικό περιβάλλον της επαρχίας Σητείας Μωυσής Μυλωνάς Καθηγητής Οικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Η Επαρχία Σητείας από τη νεολιθική εποχή μέχρι τα Βυζαντινά χρόνια Χρύσα Σοφιανού-Δρακάκη Αρχαιολόγος ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Η Σητεία από την πρώτη Βυζαντινή περίοδο ως τα νεότερα χρόνια. Αναφορά στα μνημειακά κατάλοιπα Δάφνη Χρονάκη Αρχιτέκτων μηχανικός MCs μελέτης και αποκατάστασης μνημείων 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Ο Λαϊκός πολιτισμός της Σητείας Γεώργιος Ν. Αικατερινίδης Δρ. Φιλ. Τ. Δ/ντής Ερευνών Κάντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, Λαϊκή Αρχιτεκτονική Γιώργος Πετράκης Αρχιτέκτονας, Νεολιθική και Προανακτορική Περίοδος αποσπάσματα από το βιβλίο του Στέλιου Αλεξίου «ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», Η Ανατολική Κρήτη ως περιοχή έδρας ανακτορικού κέντρου αποσπάσματα από το βιβλίο του Ν. Πλάτωνος «ΖΑΚΡΟΣ. Το νέον μινωικόν ανάκτορον». Κόστος 27.500€

 

Ντοκιμαντέρ (DVD) με τίτλο:

Το DVD

Το DVD

ΣΗΤΕΙΑ, το άλλο πρόσωπο της Κρήτης

(στα Ελληνικά και Αγγλικά)

είναι διάρκειας 35 λεπτών και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον, τις αρχαιότητες και τα μνημεία, τον πολιτισμό, την παράδοση, τη σύγχρονη ζωή και τα τουριστικά θέλγητρα της επαρχίας. Περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια: Το άλλο πρόσωπο της Κρήτης, Φυσιογνωμία, της περιοχής, Πολιτισμός, Τουριστικές Περιοχές, Αγροτική ζωή και προϊόντα, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο τέλος παρατίθεται η παράσταση Α ΦΙΛΟΛΒΟΣ ΕΙΡΗΝΑ (ο Ύμνος του Δικταίου Διός), που δόθηκε στην Μινωική πόλη του Παλαικάστρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ολυμπιακής Φλόγας στις 7-7-2004. Κόστος 12.000€

 

Ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.cretesitia.gr

με τίτλο: ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ταξίδι στην ομορφιά

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια: Επαρχία Σητείας, Χρήσιμα Στοιχεία, Φυσικό Περιβάλλον, Καταλύματα, Ζωή στην Επαρχία Σητείας, Αξιοθέατα-Αρχαία, Διασκέδαση, Πολιτισμός. Κόστος 6.900€

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Χάρτης

Χάρτης

Περιλαμβάνουν βασικές πληροφορίες, φωτογραφίες κλπ. στοιχεία για τουριστικές περιοχές ή αξιοθέατα (αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, τοπία κλπ.) και θα τοποθετηθούν σε υφιστάμενα ξύλινα περίπτερα ή πινακίδες στους παραπάνω χώρους, ώστε οι επισκέπτες να έχουν επί τόπου βασική ενημέρωση για την περιοχή ή το αξιοθέατο.  Κόστος 26.000€

Τα παραπάνω μέσα προβολής έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της Δράσης 4 «Ενθάρρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων» του μέτρου 5.5 των Ο.Π.Α.Α.Χ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης 2000-2006. Η πρόταση για την έκδοση των μέσων προβολής που είχε υποβάλει ο Ο.Α.Σ. στο παραπάνω πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης – Προϋπολογισμού 98.000€ – είχε   βαθμολογηθεί με άριστα και έλαβε επιχορήγηση 75%. Το υπόλοιπο κάλυψε ο Ο.Α.Σ. από δικούς του πόρους.

Από δικούς του πόρους επίσης ο Ο.Α.Σ. χρηματοδότησε και εξέδωσε τα ακόλουθα έντυπα, συνολικού κόστους 10.000 €.

  • Πολύπτυχο φυλλάδιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σητείας σε 2 γλώσσες (Ελληνικά-Αγγλικά).
  • Τρίπτυχο φυλλάδιο του Λαογραφικού Μουσείου Σητείας σε δύο γλώσσες επίσης (Ελληνικά-Αγγλικά).
  • Τετράπτυχο φυλλάδιο προβολής της Επαρχίας Σητείας, με τίτλο: Ανακαλύψτε τη μαγευτική Σητεία, το άλλο πρόσωπο της Κρήτης. (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα)

Τα παραπάνω μέσα προβολής χρησιμοποιούνται ήδη σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με άλλους τρόπους για την προβολή και διαφήμιση της Επαρχίας Σητείας, ενώ δημόσια παρουσίασή τους στους φορείς τα Μ.Μ.Ε. και το κοινό της Επαρχίας μας θα γίνει σύντομα, σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Με τα μέσα και τις εκδηλώσεις αυτές ο Ο.Α.Σ. προσπαθεί να προβάλει τον τόπο μας και να προσελκύσει επισκέπτες και παραθεριστές στις τουριστικές μας περιοχές.