Ημερίδα 26-2-2016 με θέμα: «Γεωπάρκο Σητείας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. Μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και του εναλλακτικού τουρισμού. Παραδείγματα από άλλα Ελληνικά & Παγκόσμια Γεωπάρκα».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας  (Δ.Ο.Κ.Α.Σ) και ο Δήμος Σητείας, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Γεωπάρκο Σητείας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Μοχλός ανάπτυξης  της τοπικής οικονομίας και του εναλλακτικού τουρισμού.

Παραδείγματα από άλλα Ελληνικά & Παγκόσμια Γεωπάρκα».

 

Η ημερίδα,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26  Φεβρουαρίου 2016 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας με ώρα έναρξης 15:30.

Από το περασμένο Σεπτέμβρη, το Φυσικό Πάρκο της Σητείας εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Μετά από αυτή την  μεγάλη επιτυχία και την αναγνώριση της σπάνιας Γεωκληρονομιάς της Σητείας από την UNESCO, έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κόσμο, αφενός για το τι είναι τελικά το Γεωπάρκο, αλλά και ποιες οι προοπτικές για μια αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Θα παραβρεθούν και θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους εκπρόσωποι από τα Γεωπάρκα της Ελλάδας και του εξωτερικού, που θα μας μεταφέρουν την εμπειρία της λειτουργίας και της οργάνωσης των δικών τους Γεωπάρκων, και πως οι περιοχές αυτές αναπτύχθηκαν μετά την ένταξη τους στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Σας καλούμε να παραβρεθείτε σε αυτή την ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για το μέλλον του Γεωπάρκου της Σητείας.

 

Για τον Ο.Α.Σ.  Α.Α.Ε.  Ο.Τ.Α.

Πατεράκης Θεόδωρος

Πρόεδρος Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3oυ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ _EL-EN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ιστορική και Πολιτιστική Διάσταση της Κρητικής Διατροφής»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» στις 19 και 20 Ιουνίου 2015 στη Σητεία (Αμφιθέατρο Α του Τ.Ε.Ι. Κρήτης).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» ΣΗΤΕΙΑ 19 & 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Δήμος Σητείας διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» στις 19 και 20 Ιουνίου 2015 στη Σητεία (Αμφιθέατρο Α του Τ.Ε.Ι. Κρήτης).

Το Συνέδριο αποτελεί μέρος των πολιτιστικών δράσεων του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού, οι οποίες εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (Ο.Σ.Α.Α.) στις Ξεροκαμάρες-Κεντρική Περιοχή πόλης Σητείας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Τ.Π.Α.) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της πολύτιμης από κάθε άποψη γνώσης αναφορικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρητικής Διατροφής καθώς και η αναζήτηση του βιώσιμου τρόπου διασύνδεσης με τη σύγχρονη ζωή και την τοπική οικονομία. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με συνεδρία – «στρογγυλό τραπέζι» (Σάββατο μεσημέρι), όπου θα παρουσιαστούν απόψεις και θα ακολουθήσει συζήτηση για την περαιτέρω αξιοποίηση της Κρητικής Διατροφής. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας και η λειτουργία του ανατέθηκε στο Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου με στόχο την ανάδειξη της Σητείας σε κέντρο πολιτισμού, σε σημείο επώασης ιδεών και σε τόπο άθροισης πνευματικών δυνάμεων με επίκεντρο τη μελέτη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της Κρητικής λαϊκής παράδοσης και των μοναδικών χαρακτηριστικών του μακραίωνου και πολυσύνθετου ιστορικού και πολιτιστικού προϊόντος της Ανατολικής Κρήτης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Παράρτημα Σητείας και σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την εταιρεία συμβούλων ΕΤΑΜ Α.Ε..

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στους διαδικτυακούς τόπους του Δήμου Σητείας (www.sitia.gr) καθώς και των συνδιοργανωτών (www.oas.gr και www.etam.gr).

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Σελίδα 1 από 212