ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3oυ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ _EL-EN





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ιστορική και Πολιτιστική Διάσταση της Κρητικής Διατροφής»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» στις 19 και 20 Ιουνίου 2015 στη Σητεία (Αμφιθέατρο Α του Τ.Ε.Ι. Κρήτης).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» ΣΗΤΕΙΑ 19 & 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Δήμος Σητείας διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» στις 19 και 20 Ιουνίου 2015 στη Σητεία (Αμφιθέατρο Α του Τ.Ε.Ι. Κρήτης).

Το Συνέδριο αποτελεί μέρος των πολιτιστικών δράσεων του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού, οι οποίες εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (Ο.Σ.Α.Α.) στις Ξεροκαμάρες-Κεντρική Περιοχή πόλης Σητείας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Τ.Π.Α.) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της πολύτιμης από κάθε άποψη γνώσης αναφορικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρητικής Διατροφής καθώς και η αναζήτηση του βιώσιμου τρόπου διασύνδεσης με τη σύγχρονη ζωή και την τοπική οικονομία. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με συνεδρία – «στρογγυλό τραπέζι» (Σάββατο μεσημέρι), όπου θα παρουσιαστούν απόψεις και θα ακολουθήσει συζήτηση για την περαιτέρω αξιοποίηση της Κρητικής Διατροφής. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας και η λειτουργία του ανατέθηκε στο Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου με στόχο την ανάδειξη της Σητείας σε κέντρο πολιτισμού, σε σημείο επώασης ιδεών και σε τόπο άθροισης πνευματικών δυνάμεων με επίκεντρο τη μελέτη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της Κρητικής λαϊκής παράδοσης και των μοναδικών χαρακτηριστικών του μακραίωνου και πολυσύνθετου ιστορικού και πολιτιστικού προϊόντος της Ανατολικής Κρήτης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Παράρτημα Σητείας και σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την εταιρεία συμβούλων ΕΤΑΜ Α.Ε..

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στους διαδικτυακούς τόπους του Δήμου Σητείας (www.sitia.gr) καθώς και των συνδιοργανωτών (www.oas.gr και www.etam.gr).

 

 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ