Έργο ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ

Το Έργο ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1: Ανταγωνιστικότητα (Ειδικός Στόχος 1.1 Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας) του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013», με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και διάρκεια 24 μηνών (6ος/2011 – 6ος/2013).
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) κατά 80% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 20%. Εταίροι του Έργου είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου (Κρήτη), ως Επικεφαλής Εταίρος, ο Δήμος Σητείας (Κρήτη), η Περιφερειακή Ενότητα Χίου (Βόρειο Αιγαίο) και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους (Κύπρος).
Το Έργο αφορά στην εφαρμογή τοπικών σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης για την ενίσχυση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιλεγμένων περιοχών συνεργασίας, προβάλλοντας τις διαστάσεις της ποιότητας των χαρακτηριστικών – μοναδικών διατροφικών τοπικών προϊόντων.
Τα τοπικά διατροφικά προϊόντα που προβάλλονται μέσα από το έργο ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ και θα παρουσιαστούν στον εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ είναι:
- Για την περιοχή της Σητείας: ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά, τοπικά παραδοσιακά γλυκά, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα.
- Για την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου: πατάτα, παραδοσιακά αλλαντικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, νωπά κηπευτικά, βότανα, φρούτα.
- Για την περιοχή της Χίου: μαστίχα, γαλακτοκομικά προϊόντα, μανταρίνι, ούζο, λικέρ, κρασί, αρωματικά φυτά, γλυκά, μέλι, χειροποίητα ζυμαρικά.
- Για την περιοχή των Κοινοτήτων Τροόδους Κύπρου: παραδοσιακά αλλαντικά, κουμανταρία, ροδόσταγμα, σουτζιούκκος, βότανα, μέλι, γλυκά, μαρμελάδες.
Όλα τα προϊόντα είναι τυποποιημένα, εμπορεύσιμα, εξαγώγιμα και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, έχοντας λάβει πλήθος βραβείων, διακρίσεων και πιστοποιήσεων.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Έργα και δραστηριότητες

Στο πίνακα αυτό φαίνονται τα βασικά έργα και προγράμματα του Ο.Α.Σ. Α.Ε. από το 1988 μέχρι σήμερα. (more…)