ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, ζητεί πολιτικό μηχανικό, πτυχιούχο ΑΕΙ, με τον οποίο θα συνάψει σύμβαση για την ανάθεση του έργου: «Τεχνικές μελέτες έργων πολιτικού μηχανικού, προετοιμασία φακέλων για υποβολή προτάσεων στα προγράμματα  Leader αλιείας και Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις περιοχών UNESCO».

Η σύμβαση θα είναι διάρκειας (7) επτά μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν γνώση και εμπειρία σε  συναφή με το αντικείμενο έργα, καθώς και στη μελέτη, παρακολούθηση και εκτέλεση δημόσιων έργων.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε ανάλογο αντικείμενο και η γνώση ξένων γλωσσών θα ληφθούν υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, μέχρι και τη  Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στα γραφεία του Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. ΟΤΑ, οδός Επισκόπου Ζαχαρία και Ι. Καποδίστρια 8, στη Σητεία, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. ΟΤΑ και στα τηλέφωνα: 28430-23590 και 28430-25887.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 29ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Α.Ε.  Ο.Τ.Α. ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε.  Ο.Τ.Α. προκειμένου να προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης με τίτλο: “Επικαιροποίηση Π.Ο.Π. Ελαιολάδου Σητεία Λασιθίου Κρήτης”, καλεί τους (more…)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, ζητεί πολιτικό μηχανικό, πτυχιούχο ΑΕΙ, με τον οποίο θα συνάψει σύμβαση για την ανάθεση του έργου: «Προκαταρκτικές μελέτες έργων πολιτικού μηχανικού, για την αντικατάσταση ανεμογεννήτριας του ΟΑΣ στη θέση Μάρε Ζήρου του Δήμου Σητείας».

Η σύμβαση θα είναι διάρκειας (8) οκτώ μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν γνώση και εμπειρία σε  συναφή με το αντικείμενο έργα, καθώς και στη μελέτη παρακολούθηση και εκτέλεση δημόσιων έργων.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε ανάλογο αντικείμενο και η γνώση ξένων γλωσσών θα ληφθούν υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, μέχρι και τη  Τετάρτη 30 Μάιου  2018, στα γραφεία του ΟΑΣ, οδός Επισκόπου Ζαχαρία και Ι. Καποδίστρια 8, στη Σητεία, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΣ και στα τηλέφωνα: 28430-23590 και 28430-25887.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ με θέμα: «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ, ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΥΤΟΦΥΗ ΦΥΤΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ».

Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, του Τ.Ε.Ι. Σητείας, διοργανώνουν εκπαιδευτική εσπερίδα με θέμα:

«ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ, ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΥΤΟΦΥΗ ΦΥΤΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, του παραρτήματος Τ.Ε.Ι. Σητείας.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση, από ειδικούς επιστήμονες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ινστιτούτων της χώρας, σχετικά με την καλλιέργεια, την σωστή διατήρηση και την οικονομική αξιοποίηση των Αρωματικών και φαρμακευτικών Φυτών. Την σύνδεσή τους με την διατροφική μας κουλτούρα και την συμβολή τους στην υγεία.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εσπερίδας:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Δήμος Σητείας – Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας  Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.,

με την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης

 

Θέμα:

«ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ, ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΥΤΟΦΥΗ ΦΥΤΑ:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ».

 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 17:30

 

Προεδρείο:  Φραγκιαδάκης Γεώργιος,  Μεραμβελιωτάκης Αριστοτέλης.

17:30  Προσελευση

 

18:00  Χαιρετισμοι

 

18:30 «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: προστασία, διατήρηση και οικονομική αξιοποίηση».

Δρ. Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

 

18:50 «Ενδημικότητα και στενοενδημικότητα ειδών στη Σητειακή διατροφική κουλτούρα».

Αντωνία Ψαρουδάκη, Δρ.  Γεωπονικών επιστημών, Διδάσκουσα  Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

 

19:00 «Συμβολή των Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών της Μεσογειακής Διατροφής στην Υγεία».

Διαμάντω Λάζαρη, Επίκουρος Καθηγήτρια  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τομέας Φαρμακογνωσίας-Φαρμακολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής.

 

19:30 «Στοιχεία καλλιέργειας των κυριότερων αρωματικών-φαρμακευτικών της  Κρήτης».

Δρ. Θοδωρής Βραχνάκης, Επιστ. Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων – Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.

 

19:45 «Cretagrotech στο ΤΕΙ Κρήτης και  η δυνατότητα χρήσης των αρωματικών φυτών στην Κηποτεχνία».

Ειρήνη  Χριστοφορίδη, Επιστ. Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Κρήτης – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων – Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.

 

19:50 «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: μεταποίηση και παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, (ορθές πρακτικές και γευστική δοκιμή προϊόντων ΑΦΦ – δημιουργία αρωματικού ελαιολάδου με αιθέρια έλαια φασκόμηλου, κρίταμου, θυμαριού και σατουρέγιας (θρούμπι) – δημιουργία μίγματος αρωματικών φυτών για ρόφημα)».

Δρ. Ελένη Μαλουπα Τακτική Ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

 

20:50 Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

21:30 Λήξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσκεκλημένος του Δήμου Σητείας και του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας, ο κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, θα δώσει ομιλία για το κοινό με θέμα «Ο άνθρωπος και το Σύμπαν».

      Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

Περίληψη:

Η ομιλία έχει τίτλο «Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν». Πως εξελίχθηκαν οι ανθρώπινες γνώσεις για το Σύμπαν και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για την μελέτη της δομής και της εξέλιξής του. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κατορθώσει να στείλουμε σε τροχιά γύρω από την Γη ολόκληρα διαστημικά αστεροσκοπεία. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να λάβουμε και να κατανοήσουμε τα μηνύματα όλων των ακτινοβολιών του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, να ανακαλύψουμε την ηλικία και την έκταση του Σύμπαντος καθώς και την εξελικτική πορεία των άστρων. Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το Σύμπαν δεν περιορίζονται μόνο στα μηνύματα του ηλεκτρομαγνητισμού. Γιατί πρόσφατα κατορθώσαμε να εντοπίσουμε και μιαν άλλη πηγή πληροφοριών για το Σύμπαν που βασίζεται στην Γενική Θεωρία της Σχετικότητας: τα Βαρυτικά Κύματα. Ο εντοπισμός των βαρυτικών κυμάτων έγινε ακριβώς όπως είχε προβλέψει ο Αϊνστάιν ανοίγοντάς μας έτσι ένα νέο σπουδαίο παράθυρο πληροφοριών για όσα συμβαίνουν στο Σύμπαν.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Με καριέρα που άρχισε το 1967 ο Διονύσης Σιμόπουλος διετέλεσε διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια στο Ευγενίδειο Πλανητάριο. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων και Εταίρος της Royal Astronomical Society. Έχει βραβευθεί για τη συνεισφορά του στην διεθνή αστρονομική εκπαίδευση από την Ακαδημία Αθηνών, την Γαλλική Δημοκρατία, την Διεθνή Εταιρεία Πλανηταρίων και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας και εκατοντάδες άρθρα και σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για τον τύπο, την τηλεόραση και το Πλανητάριο.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (GRC01/2017/0000000109) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Στην πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη (GRC01/2017/0000000109) στην περιοχή της Σητείας, προχωρά η  Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ως εταίρος του έργου με συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με λοιπούς  εταίρους τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων, την Αναπτυξιακή Λασιθίου και το ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης.

Το νέο προσωπικό (1 Κοινωνικός Λειτουργός και 1 Διερμηνέας Αραβικών) θ’ απασχοληθεί για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος στη Σητεία.

Πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να αντλήσετε τις σχετικές Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση υποψηφίου:

ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΑΡΑΒΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

AITHSH

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας  Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θεόδωρος Πατεράκης παρουσίασε τον απολογισμό της δράσης κατά το 2016 και τις προοπτικές, τα προβλήματα και τις κατευθυντήριες γραμμές δράσης για το έτος 2017.

Ο Ο.Α.Σ.  και κατά το 2016 πραγματοποίησε σημαντικό έργο και για ενδέκατη  συνεχή  χρονιά απέδωσε και σημαντικά οικονομικά κέρδη.

 

Ο ΟΑΣ κατά το έτος 2016:

-          Στήριξε την λειτουργία των Αιολικών Πάρκων στα οποία συμμετέχει η είναι ιδιοκτήτης και τα οποία προσφέρουν  μεγάλα οφέλη στον  τόπο, τον Δήμο, τον ΟΑΣ κ.α. Επίσης προχώρησε σε παρατάσεις των μισθώσεων διαφόρων εκτάσεων, στις οποίες έχει εγκαταστήσει αιολικά πάρκα.

 

-          Στηρίζει τη λειτουργία του πρώην ΚΕΚ «Ανάπτυξη Κρήτης», το οποίο μετονομάσθηκε  σε «Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ¨»  και έγινε ΚΕΚ πανελλήνιας εμβέλειας, και διαθέτει παράρτημα  στα Έξω Μουλιανά Σητείας στο οποίο έχει υλοποιηθεί πλήθος προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να υλοποιούνται και αυτή την περίοδο.

 

-          Ολοκληρώθηκαν τα δύο προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα στα οποία συμμετείχε ο ΟΑΣ ως συντονιστής.

 

Α) Το έργο με τίτλο: «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης 3: «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ». Το έργο υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ο Τροχός», την οποία συστήσανε ο ΟΑΣ, οι τέσσερις Δήμοι του Νομού και άλλοι φορείς. Περιοχή παρέμβασης ήταν ολόκληρος ο Νομός Λασιθίου και ο αριθμός ωφελουμένων ήταν 100 άτομα. Προωθήθηκαν στην απασχόληση μέσω του προγράμματος 26 από τα εκατό άτομα.

 

Β) Το έργο με τίτλο: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης 7: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ». Το έργο υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ολοι Μαζί», την οποία συστήσανε ο ΟΑΣ, οι Δήμοι Ιεράπετρας και Σητείας  και άλλοι φορείς. Περιοχή παρέμβασης ήταν οι περιφέρειες των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας και ο αριθμός ωφελουμένων 100 άτομα. Προωθήθηκαν στην απασχόληση μέσω του προγράμματος 37 από τα εκατό  άτομα.

 

-          Για τη τουριστική προβολή της περιοχής ο ΟΑΣ έχει εκδώσει πλήθος τουριστικών φυλλαδίων, τουριστικό οδηγό, λευκώματα, χάρτη, CD κ.α., υλικό το οποίο διανέμει παντού σε τουριστικές εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, δημοσιογράφους, επισκέπτες και άλλους σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας και τους τουριστικούς φορείς τα περιοχής μας.

 

-          Ολοκλήρωσε το έργο:  «βελτίωση και αναπαραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προβολής της Επαρχίας Σητείας» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος: «Κρήτη – Πράσινη Ανάπτυξη» της Περιφέρεια Κρήτης.

Το έργο υλοποιήθηκε μέσα από τρία υποέργα:

1ο υποέργο: Βελτίωση και αναπαραγωγή έντυπου υλικού προβολής της Επαρχίας Σητείας.

2ο υποέργο: Παραγωγή VIDEO και DVD

Το έργο αφορούσε τη δημιουργία  δύο VIDEO διάρκειας 2-2,5 λεπτών το κάθε ένα για χρήση στο διαδίκτυο και ενός τηλεοπτικού σποτ διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων.

Tο βίντεο με τίτλο: Sitia: So hard to say goodbye, απέσπασε το 3ο βραβείο στο 7ο διεθνές φεστιβάλ τουριστικών ταινιών μικρού μήκους «ΥΠΕΡΙΑ»,  Αμοργός 2016.

Επίσης απέσπασε ειδική μνεία στην κατηγορία «Σπότ έως 3 λεπτά» στο φεστιβάλ Tourfilm, Κάρλοβυ Βάρυ, Τσεχία 2016.

Τέλος απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ «İstanbul International Tourism Film Festival»,  στη κατηγορία “Tourism Destination – Region” που πραγματοποιήθηκε από 14-17 Ιουνίου 2017.

 

3ο υποέργο: Υπηρεσίες διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Το έργο αφορούσε ενέργειες προώθησης των videos στο διαδίκτυο (Google και Facebook), ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή επισκεψιμότητα και να επιτευχθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την περιοχή. Ο ΟΑΣ με δικούς του πόρους συνεχίζει τη διαφημιστική καμπάνια στοχεύοντας στις τουριστικές αγορές που ενδιαφέρουν τη περιοχή με εξαιρετικά αποτελέσματα.

-Στήριξε οικονομικά το Δήμο Σητείας και τους φορείς τουρισμού της περιοχής για τη συμμετοχή τους στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, «SALON MONDIAL DU TOURISME 2016», στο Παρίσι, WORLD TRAVEL MARKET, στο Λονδίνο, FERRIE FOR ALLE στο Χέρνιγκ της Δανίας, MEDITERRANEAN PANORAMA στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Η συμμετοχή στις παραπάνω εκθέσεις και η στενή συνεργασία των φορέων της περιοχής με το τουριστικό πρακτορείο Apollo, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δρομολόγηση δύο πτήσεων τσάρτερ εβδομαδιαίως από Δανία και Σουηδία για το αεροδρόμιο της Σητείας φέτος το καλοκαίρι, με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη περιοχή, ενώ για το καλοκαίρι του 2018 οι πτήσεις τσάρτερ αναμένεται να αυξηθούν σε πέντε τη βδομάδα.

-Προχώρησε και φέτος σε διαφημιστική καταχώρηση της Επαρχίας στο περιοδικό Bybus που εκδίδει το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

 

-Σαν μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας και τοπικός αναπτυξιακός φορέας ο ΟΑΣ χρηματοδότησε και οργάνωσε σε συνεργασία με  το ΔΟΚΑΣ και τον Δήμο Σητείας. τις παρακάτω δραστηριότητες.

- Ημερίδα  στις 26 Φεβρουαρίου στη Σητεία με θέμα: «Γεωπάρκο Σητείας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. Μοχλός ανάπτυξης  της τοπικής οικονομίας και του εναλλακτικού τουρισμού. Παραδείγματα από άλλα Ελληνικά & Παγκόσμια Γεωπάρκα».

-Κάλυψε και φέτος οικονομικά τη προβολή του Γεωπάρκου Σητείας στη έντυπη, ηλεκτρονική και ψηφιακή έκδοση του  περιοδικού για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. (alternativegreece.gr)

-Κάλυψε οικονομικά τη δαπάνη  για συμμετοχή των υπευθύνων του Γεωπάρκου για τη συμμετοχή τους στο 37ο συνέδριο της συντονιστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων στην Ισπανία, στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο γεωπάρκων στην Αγγλία, στο  39ο συνέδριο της συντονιστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού δικτύου γεωπάρκων στην Ιρλανδία και στο  14ο συνέδριο Γεωπάρκων που πραγματοποιήθηκε  στις νήσους Αζόρες.

 

-          Συμμετείχε σε πρόταση που κατατέθηκε σε συνεργασία με άλλους φορείς στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ “ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ”  2014 – 2020, Άξονας 1: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή, με τίτλο: «Ανάπτυξη ικανοτήτων για αειφόρο επιχειρηματικότητα σε περιοχές NATURA 2000 μέσω της σύστασης δικτύων/clusters».

Η πρόταση δεν εγκρίθηκε αλλά θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και θα διερευνηθεί η δυνατότητα υποβολής σε άλλο πρόγραμμα.

 

-          Ο ΟΑΣ ως τοπικός αναπτυξιακός φορέας ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Επαρχίας Σητείας».

Η εκπόνηση αυτής της μελέτης η οποία σύντομα ολοκληρώνεται, είναι απαραίτητη για τον καθορισμό των αξόνων ανάπτυξης της περιοχής και τη διεκδίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για την επίτευξη της.

 

-          Το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος LEADER. Ο ΟΑΣ  θα σχεδιάσει και υποβάλλει δική του πρόταση, επίσης θα προετοιμάσει και υποβάλλει την η τις προτάσεις του Δήμου Σητείας.

 

-          Συμμετείχε  ως συνδιοργανωτής , με το Δήμο Σητείας και το ΤΕΙ Σητείας στην ημερίδα με θέμα: «Ελαιόλαδο και υγεία: Νεώτερα επιστημονικά δεδομένα-καινοτόμες εφαρμογές», την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, καλλιεργητές, ελαιουργοί, μεταποιητές ελαιολάδου και φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας.

 

-          Ο ΟΑΣ,  με τη Περιφέρεια Κρήτης και την  Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, το Δήμο Σητείας, το ΔΟΚΑΣ, τη ΜΑΔΕΣ, την  Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας και το Πανελλήνιο σύνδεσμο ιστιοσανίδας ταχύτητας και σλάλομ, συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα slalom και freeride, τον  Ιούνιο του  2017 στο Κουρεμένο Σητείας.

 

-          Στήριξε οικονομικά τα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου Σητείας.

 

-          Σύντομα θα μετακομίσει Ο ΟΑΣ σε νέα σύγχρονα γραφεία τα οποία θα βοηθήσουν στην καλλίτερη οργάνωση και ανάπτυξη του.

 

Τα σοβαρά  προβλήματα που  αντιμετωπίζουν όλες οι Αναπτυξιακές Εταιρείες και κατά συνέπεια και ο ΟΑΣ εξακολουθούν να υφίστανται,  τόσο με την ασάφεια όσο και με τις συνεχείς αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που τις διέπει και πολλές φορές τις περιορίζει να παίξουν το ρόλο τους ως ανώνυμες εταιρείες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εξαιρούνται από φορείς διαχείρισης  δράσεων και προγραμμάτων. Σε συνεργασία με την Ένωση Αναπτυξιακών Εταιρειών, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΑΕ γίνονται επισκέψεις σε Υπουργεία και υποβάλλονται υπομνήματα και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την απόδοση στις ΑΝΕΤ του ρόλου που τους ανήκει.

 

Παρά τα παραπάνω προβλήματα ο ΟΑΣ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα λόγω των εσόδων του από τα αιολικά πάρκα και του μικρού αριθμού του προσωπικού του. Με την έναρξη του ΕΣΠΑ 2014-2020 αναμένεται να  υλοποιήσει σημαντικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει ενεργά και προβλέπομε ότι η καλή πορεία του θα συνεχιστεί και το προσεχές χρονικό διάστημα.

Βασικές γραμμές δράσης και προτεραιότητας του ΟΑΣ παραμένουν η στήριξη της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των επαγγελματιών του τόπου και η προώθηση της Ανάπτυξης και των προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του προτύπου της ολοκληρωμένης και ισόρροπης ανάπτυξης και των αρχών της συναίνεσης, της διαφάνειας, του κοινωνικού διαλόγου, της συνεργασίας και της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Ο απολογισμός και οι προτάσεις καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις, μετά από ερωτήσεις και διάλογο, εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γ.Σ..

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η τροποποίηση του καταστατικού του ΟΑΣ, κυρίως ως προς τους σκοπούς, γεγονός που του επιτρέπει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του γεωγραφικά και να διευρύνει το έργο του αποκτώντας εκτός των άλλων και τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τη λειτουργία μιας έδρας στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του ΤΕΙ Σητείας.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε κατά πλειοψηφία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας.

Τα νέα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

  1. Πατεράκης Θεόδωρος, Δήμαρχος Σητείας
  2. Λαντζανάκης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ανάληψης
  3. Τερζής λεωνίδας, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
  4. Χατζηνάκης Ιωάννης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ
  5. Βρυγιωνάκης Εμμανουήλ, Αντιδήμαρχος, εκπρόσωπος Δήμου Ιεράπετρας
  6. Αυγουστινάκης Ιωάννης, εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. Σητείας
  7. Κακουράκης Ιωάννης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επ. Σητείας
  8. Λεβαντάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος  της εταιρείας Βιο Σητεία Α.Ε.
  9. Δασκαλάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Αγροτικού Συν/σμού Παπαγιαννάδων

 

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Πατεράκης ευχαρίστησε  τους μετόχους, τα μέλη του Δ.Σ., και το προσωπικό του ΟΑΣ για την άριστη συνεργασία.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ

Η ΚΡΗΤΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SLALOM 2017

Η Κρήτη υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017, σε ένα 3ήμερο γεμάτο αγώνες windsurf και πολλά happenings για όλους!

Την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου, η παραλία Κουρεμένου Σητείας, μια τοποθεσία ιδανική για ναυταθλητισμό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή τέτοιου είδους αγώνων, θα φιλοξενήσει τους καλύτερους windsurfers της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν  στις κατηγορίες Slalom και Freeride, στα πλαίσια του Hellenic Slalom Tour 2017.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ F

 

 

 

Σελίδα 1 από 212